ARITMA TESİSİ DANIŞMANLIĞI

DUO ÇEVRE olarak, arıtma tesisi danışmanlığı sürecinde bilimsel bir yaklaşımla hareket edilmektedir. Bünyemizde bulunan tam kapsamlı su ve atıksu laboratuvarı ile firmaların iç denetimlerini sağlayarak deşarj kontrollerini profesyonel bir şekilde yürütmektedir.

Arıtma Tesisi Danışmanlığı Neleri Kapsar?

Mavi Gezegen olarak da anılan dünyamız %70 sudan oluşuyor olsa da tatlı su oranının %2,5 olduğu bilinmektedir. Kaldı ki bu oran da yeryüzünde eşit olarak dağılım göstermemektedir. Nüfus artışı ve sanayileşmenin ve teknolojik keşiflerin hızla artması ve çeşitlilik göstermesi, kaynakların kontrolsüz tüketilmesi, plansız büyüme gibi çeşitli nedenlerle çevre kirliliği ivmeli bir şekilde artış göstermektedir.

Arıtma Tesisi Danışmanlığı Nasıl Yapılır?

Tüm bu kirlilik faktörler göz önünde bulundurulduğunda kullanılabilir nitelikte suyun varlığının önemi çok daha iyi anlaşılmaktadır. Bu noktada arıtma teknolojilerinin önemi de bir kez daha vurgulanmaktadır.

Arıtma Tesisi Danışmanlığı Ücretleri

Tasarımı optimum koşullarda hazırlanmış olsa dahi arıtma tesisinin uzun vadede verimli şekilde çalışmasını sağlamak gerekmektedir. Arıtma tesisinin verimli şekilde işletilmesi; deşarj limitlerinin sağlanması başta olmak üzere, düşük seviyede enerji ve kimyasal tüketimi, minimum iş gücü ve bakım/onarım işlerinin düzenli yapılması gibi kriterlerin işinin ehli kişiler ya da kuruluşlar tarafından yapılması gerekmektedir.

Bu noktada çözüm ortağınız DUO ÇEVRE ekibinizin bir parçası olarak bu koşulların hepsini fazlasıyla sağlamak üzere sizlere özveri ile hizmet vermekten memnuniyet duymaktadır.

Hizmet Odaklarımız;

  • İlgili mevzuat maddeleri ile belirlenmiş olan deşarj limitlerinin sağlanması,

  • Arıtma tesisinin verimliliğinin uzun ömürlü olmak kaydı ile sağlanması,

  • Enerji ve kimyasal tüketiminin güncel teknolojiler takip edilerek minimize edilmesi,

  • Arıtma tesisi operatörlerinin sürekli eğitimleri ve mühendislerimizin öngördüğü şekilde çalışma düzenlerinin sağlanması,

  • Çıkış suyu parametrelerinin deşarj limitlerini sağladığının takibi açısından çıkış suyu analizlerinin rutin olarak yaptırılması,

  • Analiz sonuçları ve mevzuatın ön gördüğü deşarj limitleri baz alınarak en uygun arıtma sisteminin belirlenmesi,

  • Kaynağında çözüm üretmek adına proseste alınacak tesis içi önlemlerinin tespiti,

  • Rutin bakımların yapılarak ekipmanların uzun ömürlü çalışmasının sağlanması,

  • Olası arıza, kaza ve kaçakların önceden öngörülmesi ve uygun acil eylem planlarının hazırlanması, gerekli önemlerin ivedilikle alınması.

Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği (S.K.K.Y.)’ ne buradan ulaşabilirsiniz.

İSKİ Genel Müdürlüğü Atıksuların Kanalizasyona Deşarj Yönetmeliğine buradan ulaşabilirsiniz.